Yöresel ürünlerimiz Antalya’da düzenlenen Yöreks fuarında sergilendi

Antalya’da bu yıl 10 uncusu düzenlenen YOREX Fuarı’nda Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Yozgat Ticaret Borsası’nın katılımlarıyla Yozgat’ın yöresel ürünleri tanıtıldı.
 Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREKS, ilk kez Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’nin Yöresel Ürünlerini bir araya getirdi.
   Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle 10 uncusu düzenlenen YOREX Fuar’ında 81 ilin yöresel ürünleri ile birlikte Yozgat’ında çok sayıda ürünü vatandaşların beğenisine sunuldu.
   Fuarda Yozgat a özgü çanak peyniri, pekmezi, kuşburnu, güvem marmelatı ve bakliyat ürünleri Yozgat standında sergilendi. Stand açılışında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisançıklıoğlu’na Desti Kebabı kırdırılarak kavurga, parmak çörek ve cehrilik kolanyası ikramlarında bulunuldu.
   Tanıtılan Yozgat’ın yöresel ürünlerine ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Fuara Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte katılarak, fuarda yer alan tüm stantları ziyaret etti. Ürünler hakkında bilgiler alan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, şunları söyledi:
   Çelik, fuarın çok verimli geçtiğine değinerek, “Yozgat bir çok alanda zengin değerlere sahip. Bu zenginliklerimizi coğrafi işaret tescil ve YÖREX gibi fuarlarda yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapmak suretiyle ön plana çıkartmak için çalışıyoruz. Güçlü ekonomi için yöresel ürünlere sarılmak zorundayız. Yozgat’ın yerel ürünlerini de yurt içi ve yurt dışı pazarına taşıma hedefindeyiz” dedi.

Yorum Ekle

Okunamayan kodu yenilemek için resmin üstüne tıklayınız

ADRES BİLGİLERİ

Mini Galeri