Kurukafa

Odalar Arası Ziyaretler Sürüyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Yozgat’ın birçok alanda gelişimine öncülük edecek çalışmalara imza atmak istediklerini belirterek, odalar arası işbirliğini sağlayacaklarını söyledi.

Odalar Arası Ziyaretler Sürüyor
Bu haber 13 Ağustos 2018 - 14:32 'de eklendi ve 29 views kez görüntülendi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Tokat, Eskişehir Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir aya gelen Çelik, karşılıklı istişarelerde bulundu. Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşmede Odalar arasında sektörel işbirliği çalışmaları yapılması, Oda üyelerinin ihtiyaçları ve iller arası ticaret bağının güçlenmesi hakkında fikir alıverişi yapıldı.

Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, Eskişehir’in Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden olduğunu belirterek, karşılıklı yatırım alanlarının açılmasını hedeflediklerini söyledi. Çelik, sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari alanlarda birlikte yapılacak çalışmaların her iki kentin işbirliğine önemli katkı sağlayacağını aktardı.

Çelik, “Başarının sırrı ortak akıl ve uyum içinde çalışmadır. Ortak akıldan kastımız, şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının, Odaların ve diğer sivil toplum kuruluşlarının uyum içinde çalışıp ilimizi daha ileri götürmek için birlikte hareket etme gayreti içinde olmalarıdır.  Eskişehir bu alanda gelişimini ortaya koymuştur. Yozgat olarak bölgesel gelişim hamlesi kapsamında Eskişehir’in bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımından yararlanmak istiyoruz. Yozgat ve Eskişehir’in yapacağı ortak çalışma ve projeler bir çok alanda güçlenmeyi getirecektir” dedi.

Yozgat’ın gelişime açık bir şehir olduğunun altını çizen Çelik, özellikle üretim alanında yaşanan Pazar sorunun giderilmesi noktasında girişimler yaptıklarına değindi. Çelik, “Üyelerimiz için yeni pazarlar arayışındayız. İller arası ticaretin güçlenmesi için gerek sektörel baz da gerekse üyelerimiz nezdinde bir takım çalışmalara başladık. Bu çalışma kapsamında önceliğimiz üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin kalitesini her geçen gün daha da arttırmak. Bu ziyaret sonucunda da elde ettiğimiz bilgileri yapacağımız faaliyetlerde memleketimize hizmet etmek için kullanacağız” ifadelerinde bulundu.

Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik ve Ömer Faruk Tokat’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, karşılıklı fikir alışverişlerinin devam edeceğini ifade ederek teşekkür etti.