MYB Servis Aracı Şoförü Seviye 3 Başvuruları Başladı

Servis Aracı Şoförü Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuruları Başladı. Başvurular ve detaylı bilgi için Odamızla iletişime geçebilirsiniz.

MYB Servis Aracı Şoförü Seviye 3 Başvuruları Başladı
Bu haber 18 Şubat 2019 - 9:53 'de eklendi ve 140 kez görüntülendi.

BELGELENDİRME BAŞVURUSU ÖN ŞARTLARI
Servis Aracı Şoförünün (Seviye 3);
– 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen sürücü belgesine,
– SRC 2 mesleki yeterlilik belgesine,
– Yetkili merkezden alınmış “Psikoteknik Test Raporu”na sahip olması ve
– Türk Ceza Kanununun “Cinsel saldırı” başlıklı 102.,”Çocukların cinsel istismarı” başlıklı 103., “Reşit olmayanla cinsel ilişki” başlıklı 104., “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” başlıklı 109., “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” başlıklı 188., “Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma” başlıklı 190., “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” başlıklı 191., ” Fuhuş” başlıklı 227. ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun “Sarhoşluk” başlıklı 35. maddelerindeki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olması gerekmektedir.

BAŞVURU EVRAKLARI
1) Başvuru sahibi tarafından imzalanmış Personel Belgelendirme Başvuru Formunun orijinal nüshası,
2) Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC vatandaşı olmayanlar için, geçerli pasaport fotokopisi),
3) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu.
NOT 1: Birim birleştirme başvurularında, 1., 2. Ve 3. Maddelere ek olarak, başarılı olunan yeterlilik birimi / sınavları gösterir belgeler,

SINAV BİLGİLERİ (GENEL)
Sınavlar, yazılı ve performans (uygulama) olmak üzere 2 aşamalı olarak gerçekleştirilir.
Aday, her iki sınavda da başarılı olması durumunda başarılı kabul edilir.
Belge almaya hak kazanamayan adaylara, talep etmeleri durumunda, başarılı oldukları birimlerle ilgili bir yazı verilir.
Adayın mesleki yeterlilik belgesi alabilmesi için A1 ve A2 yeterlilik birimlerinden başarılı olması zorunludur.

YAZILI SINAV:
Her biri eşit puan değerinde 4 seçenekli çoktan seçmeli test sorularından oluşan yazılı sınav uygulanmaktadır.
Yazılı Sınav Soruları, Servis Aracı Şoförü (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi soru bankasında yer alan sınav soruları arasından seçilir.
Yazılı sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde doğru cevapların sayısı göz önünde tutulmaktadır; yanlış cevaplar değerlendirmede dikkate alınmayacaktır.

PERFORMANS SINAVI:
Performans sınavında adaya sınav sorusu/senaryosu verilir ve adaydan bu dokümanda yer alan işlemleri; belirtilen süre içerisinde, teknik gerekliliklere, İSG kurallarına ve sınav kurallarına uygun bir biçimde gerçekleştirmesi beklenir. Aday, yapılan işlemlerin uygunluğuna göre Servis Aracı Şoförü Performans Sınavı Kontrol Listeleri kullanılarak değerlendirilir. Adayın performans sınavından başarılı olabilmesi için ilgili sınavda gereken başarı notunu karşılaması ve kritik kontrol noktalarının tamamından başarı sağlaması gerekmektedir.

TEKRAR SINAV HAKKI:
Adayın herhangi bir sınavdan başarısız olması halinde, İşsizlik sigorta fonu teşvikinden yararlanıyorsa 2, yararlanmıyorsa 1 kere ücretsiz sınav hakkı vardır; aday bu hakkını, ilk girdiği sınav tarihini takip eden 1 yıl içerisinde kullanmak zorundadır. Bunun dışında, aday başarısız olduğu sınavlara dilediği kadar tekrar katılabilir; bu uygulama ücretsiz değildir. Adayın, ilk girdiği sınav tarihinden itibaren, 1 yıldan daha fazla ara vermesi durumunda, tüm birimlerden yeniden sınava girmesi gerekmektedir.

BELGE GEÇERLİLİK SÜRESİ
5 yıl.

GÖZETİM
Belge geçerlilik süresi içerisinde adaylar en az bir kere gözetime tabi tutulur.
Gözetim İşlemleri Dönemi: Belge düzenlenme tarihini takip eden 34. ayın sonu ile 35. ayın sonu arasındaki bir ay.
Gözetim Yöntemi: Belge düzenlenme tarihini takip eden döneme ait en az 8 aylık çalışma (ilgili belge kapsamında) beyan edilmelidir.

BELGE YENİLEME
Belge süresinin sona ermesi ile birlikte, belgeli personel için belge yenileme faaliyeti yürütülür.
Belge yenileme dönemi, belge geçerlilik süresinin dolmasından beş (5) ay önce başlar ve belge geçerlilik süresinin sonuna kadar devam eder.
Belge yenileme faaliyeti yürütülebilmesi için, belgeli personelin belgesinin iptal edilmesini gerektirecek bir durumun oluşmaması gerekir.

Belge Yenileme işlemleri sınavlı veya sınavsız olarak gerçekleştirilebilir. Belge yenileme işlemlerinin sınavsız olarak gerçekleştirilebilmesi için belge düzenlenme tarihini takip eden döneme ait en az 2,5 yıllık çalışma (ilgili belge kapsamında) beyan edilmelidir.