İç Anadolu İstişare Toplantısında Odamız Başkanı Sinan Çelik Konuşma Yaptı

Bu haber 20 Şubat 2019 - 10:01 'de eklendi ve 135 kez görüntülendi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Bölgesel İstişare Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu, son 25 senede onlarca çalkantı atlattıklarını ve bunun da üstesinden geleceklerini söyledi.​

Kayseri Bölgesel İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayseri Oda/Borsa başkanları ile birlikte çalışarak, son birkaç ayda hükümete sundukları pek çok talebin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın desteği ile hayata geçtiğini hatırlattı.

İstihdam maliyetlerini azaltan, finansman yükünü hafifleten, piyasayı harekete geçiren çeşitli tedbirler alındığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın katılımıyla, 21 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda da gündemimizde olan konuları birinci ağızdan dile getirdik. İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen de, sizlerin taleplerini, TO Başkanımız, Ömer Gülsoy Kardeşim sunmuştu. Yine bu Şura’da, Sayın Cumhurbaşkanımız, Oda ve Borsalarımızdan istihdam taahhüdü aldı. Kayseri’de orada, 30 bin kişiye, yeni istihdam sağlamayı hedeflediğini açıkladı. Kayseri’nin bunu başaracağına inanıyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki hafta, hükümetle birlikte TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası yapmayı planladıklarını, orada yeni istihdam teşviklerinin müjdesini alacaklarını söyledi. Kısa çalışma ödeneğinin devreye girdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Eğer işinizde daralma varsa kesinlikle işçi çıkarmanıza gerek yok. 3 ay boyunca maaşını işsizlik sigorta fonundan alabiliyorsunuz. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Zaten fondaki para sizin. İşçi çıkarmanıza gerek yok. İşler zaten tekrar açılacak, bunun sinyallerini almaya başladık. İşleriniz açıldığı zaman o işçinizi tekrar bulamayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Sıkıntıların da olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Birazdan bunları da dile getireceğiz. Ama şunu da hep akılda tutalım. Türk iş dünyası olarak, karşımıza çıkarılan her türlü engele rağmen, neler yapabildiğimizi, ne kadar dinamik ve üretken olduğumuzu, geçmişte pek çok defa ispat ettik. Özel sektör-devlet istişaresiyle, sorunları aştığımızı gördük. Biz, tüm bu çalkantılı sürecin geçici olduğuna inanıyoruz. Zira Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. İşte bakın, son 25 senede, onlarca çalkantı atlattık. Hepsinin üstesinden geldik ve yola devam ettik. İnşallah yine hep birlikte el ele verip, ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına gireceğiz” dedi.

“Birbirimizi ötekileştirmeyelim” diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Kimseyi öteki diye görüp, ayrı tutmayalım. Ülkemizin, milletimizin, birliğini, dirliğini muhafaza edelim. İşte o zaman, bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak, devam edecek. Bugünkü istişaremizin de, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, açılış konuşmalarında Bakan Pekcan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, toplantının hayırlı geçmesi dileklerini ilettiler. DEİK Başkanı Nail Olpak da konuşmasında DEİK’in yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sinan Çelik, “”