Kurukafa

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Stk Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan bir otelde, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Stk Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
Bu haber 28 Eylül 2018 - 23:54 'de eklendi ve 62 views kez görüntülendi.
Toplantıda konuşan Vali Kemal Yurtnaç, “Öncelikle Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyfendiye ilimize gerçekleştirdiği bu nazik ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Yozgat baktığımızda şanslı bir şehir. 12 Eylülden bun güne baktığımızda siyaseten Ankara’da çok güçlü olmuş ve bu günde dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek yardımcısı var ve o da Yozgatlı. Bu hem Yozgatlıları onure edecek bir şeydir hem burada çalışan arkadaşlarımızı ve ilin valisi olarak benim için onure edici bir şeydir. Bizim bu fırsatları kullanmamız gerekir” dedi.
Şehrin alt yapısının hazır olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Öncelikle bu şehrin alt yapısına baktığımızda hızlı treni geliyor, havaalanı geliyor, OSB, üniversite derken bu şehirde her şeyi bitmiş alt yapı olarak. Önümüzdeki orta vadede bu şehre bir şeyler hayal edelim. Hayallerimizden sıfır almaktan korkmayacağız. Bu şehre geldiğimde baktım ki 9 tane termal kaynak var ve bu otel haricinde boşa akıyor. 2000 yıllık Roma Hamamı var tanıtılmıyor. Biz bunları bir plan dahilinde çalışmaya başladık. Şunu hayal etmeye başladık. Termal kongre ve spor turizminin yeni adresi Yozgat olacak diye hedef cümle kurduk. Trenle, havaalanı ile OSB ile şehir hastanesi, üniversite hastanesi var ve bunlar bu şehrin alt yapısı. Bu otel gibi 10 tane daha otel yaptırdığımızda hayal edemeyeceğimiz yerlere ulaşabiliriz. Bunu başarabilirsek Yozgat Kızılcahamam’dan daha ilerde bir termal kent olacak. Bende Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyfendiden Yozgatlılar adına bir şey arzu ediyorum. Termalin desteklenmesini istiyoruz. Bunu desteklersek Yozgat üreten bir şehir olur. Termal kaynaklarımızı kamuya aktarmış oluruz ve yurt dışından buraya para transferini gerçekleştirmiş oluruz. Bu çalışma eminim Yozgat’ı güzel bir şekilde kalkındıracaktır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilimize geldiğinde de hafif raylı sistemi dile getirdik ve o da şimdi yine gündeme geldi” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Yozgat’ın son 16 yılda çok büyük hizmet aldığını ve alması gereken daha çok yolu olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta yerel kalkınmaya ağırlık verdiğini ve Türkiye’nin kalkınmasına önem verdiğini belirten Oktay, şunları söyledi:
“Türkiye’nin uluslararası alanda söz sahibi olmasıyla alakalı net bir duruşu vardı, dik duruşu vardı, net kararlılığı vardı. Bu duruşun hiçbir şekilde değişmediğine ve değişmeyeceğine de yine hep birlikte şahit olduk. En son iki gün öncesinde Birleşmiş Milletlerdeki durumu zaten siz kendi gözlerinizle de gördünüz, şahit oldunuz. Bu gelişmenin sadece merkezin, Ankara’nın, merkezi hükümetin illere yapacağı yatırımlarla olmayacağını, Sayın Cumhurbaşkanımızın kalkınma modeli olarak sunduğu, ihracata dayalı büyüme dediğimiz modelde, üretim ve verimliliğe dayalı dediğimiz modelde, bu genel kalkınmanın dün 2023 hedefleri olarak ifade ettiğimiz, bugün 2053’leri, 2071’leri konuştuğumuz gelecek nesillerle alakalı ortamda sadece merkezden verilen katkılarla olmayacağını, dolayısıyla her bir vatandaşımızın da bununla ilgili her bir ilimizin, her bir ilçemizin elini, yüreğini, gövdesini taşın altına koyması gerektiğini de her fırsatta ifade ediyorum.”
Artık Türkiye’deki kalkınma modelinin, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi merkezden yerele fabrika kurma ve iş yeri açma şeklinde olmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, merkezdeki herhangi bir bürokratın gelip de herhangi bir ilin veya ilçenin kalkınmasını sağlamasının mümkün olmadığını kaydetti.
“Çocukluğumuzda bize ‘kritik bir dönemden geçiyoruz’ denirdi, genç olduk kritik bir dönemden geçiyoruz dedik, olgunlaştık kritik bir dönemden geçiyoruz dedik, yaşlandık kritik bir dönemden geçiyoruz diyoruz” diyen Oktay, şöyle devam etti:
“Bu nasıl kritik bir dönemdir hiç bitmez. Sonrasında işin içerisine girdiğimde gördüm ki aslında kritik dönem dediğimiz olay coğrafyanın kaderiyle alakalı. Eğer bu coğrafyada var olmak istiyorsanız, bu coğrafyada var olmak bir bedel ödemeyi gerektiriyor. Bin yıl dedik ama bunun binlerce yıl öncesi de var. Aslında bu bedel güçlü olmayı gerektiriyor. Güçlü olmak zorundasınız. Güçlü olmak zorundayız ki bu coğrafyada ayakta kalalım, hayatta kalalım. Kim ne yaparsa yapsın, her şeye ve herkese rağmen tüm şartlara ve hakeme rağmen biz hayatta kalmanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini öğrendik. Kritik süreçten geçiyoruz dediğimiz olay da bu aslında. Coğrafyanın kaderiyle alakalı. Daha bugün gördük Almanya’da açıklandı, EURO 2024, hep birlikte izlediniz. Türkiye’de sporla ilgili altyapının ne kadar güçlendiğini hepiniz biliyorsunuz. Spora olan ilgiyi hepiniz biliyorsunuz, hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin gelişmesini hepimiz biliyoruz ama ne yaparsanız yapın son noktaya kadar geldiğinde yine bir jüri toplanıyor ve karar veriyor ve bu Türkiye olmuyor. Hakeme rağmen almak dediğimiz bu. Biz bunu alacağız. Hangi hakemi koyarlarsa koysunlar, şartlar ne olursa olsun biz bu oyunu alacağız.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, göreve geldiklerinde Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınmasına ilişkin başlattıkları projelere devam ettiklerini aktardı.
Tüm Yozgatlıların destekleriyle bu projeleri hayata geçireceklerini ve kalkınmayı başlatacaklarını dile getiren Oktay, herkesin sadece elini değil, gövdesini de taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, konuşmasının ardından salonda bulunan bazı vatandaşların taleplerini dinledi.
Programa, Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve il ve ilçe protokolü katıldı.