Kurukafa

Bugün Basın Bayramı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Türk basınında sansürün kaldırılışının 110. Yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bugün Basın Bayramı
Bu haber 24 Temmuz 2018 - 8:01 'de eklendi ve 40 views kez görüntülendi.

Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, Basın mensuplarının, mesleklerinin zor şartlarına rağmen, halkın haber alma özgürlüğünün kesintiye uğramaması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına büyük fedakârlıklar göstererek görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.

Çelik, “ 24 Temmuz 1908’de, Meşrutiyetin ilanıyla, Türk basınından ilk kez sansürün kaldırılmasının 110. yıl dönümünü kutluyoruz. 24 Temmuz 1908’de, tarihinde gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle bugün ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun gelişmesinde ve yapılanmasında büyük rol öneme sahiptir. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir öneme sahiptir. Sivil toplum kuruluşları olarak basından beklentimiz, her zaman basın etiğine bağlı kalmak, yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek, halkı doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek olmalıdır.

Yozgat’a yerel basının dinamik olması ilimizin tanıtılması, sorunlarının dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında bizlere yardımcı olmaktadır. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminin meydana geldiği o günden bu güne kadar tüm basın kuruluşlarımız ve onların fedakar çalışanları hem devletinin hem de milletinin yanında yer almış ve tüm toplumu doğru şekilde bilgilendirerek ipi göğüslemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, radyo, dergi ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.